Victoire Zorgcoaching

Ik ben Victoire Thewessen, therapeutisch coach.
Samen met Ralf beweeg ik door het leven en voel ik me verbonden, geliefd, gesteund en gezien.
Ons samengesteld gezin is veelzijdig; Iris, Lars, Maud en Emma zijn onze eigen bloedjes van kinderen, zoals Ralf altijd zegt. Aangevuld met Kiki, de vriendin van Lars en onze bonuszoon Mylan die wekelijks deel uitmaakt van onze georganiseerde chaos. De basis van deze organisatie is vrijheid, respect, eerlijkheid, lekker eten, kaarten en spelletjes en alles is bespreekbaar. Samen leren en uitdagingen aangaan vanuit twee aparte systemen en verbonden door liefde tussen Ralf en mij.

Op een zonnige dag in 1975, op 29 april om precies te zijn, gaven mijn ouders me de naam Victoire. Ze kozen deze naam omdat ze het een mooie naam vonden, zonder te beseffen hoe treffend de naam was.
In mijn levensreis heb ik behoorlijk wat uitdagingen mogen overwinnen. Het zorgde voor diepgang, relativeringsvermogen en een gezonde dosis luchtigheid. Ik zie het leven als een avontuur en ben vastbesloten om er een mooie reis van te (blijven) maken!
Toen ik in 2015 mijn eigen bedrijf begon, was de keuze voor de naam vanzelfsprekend. Ik wilde mijn naam, die me al zoveel kracht had gegeven, verbinden met mijn missie. Zo werd Victoire, de Verbindende kracht in Verandering, geboren.

Passie voor zorg

Sinds mijn kindertijd had ik al een passie voor zorg. In 1995 begon ik mijn carrière als verzorgende IG in de ouderenzorg. Helaas moest ik stoppen vanwege huidproblemen. Dat was een behoorlijke tegenvaller. Maar gelukkig openden zich nieuwe deuren.

In 2001 begon ik als kwaliteitsmedewerker in de zorg. Mijn missie was om de kwaliteit van zorg voortdurend te verbeteren. In 2011 kreeg ik de kans om Planetree coördinator te worden. In die rol zette ik veranderingen in gang door mensen te begeleiden, te coördineren en te coachen, allemaal met als doel om meer aandacht te schenken aan mensgerichte zorg.
Met passie en toewijding heb ik me ingezet om een positieve cultuurverandering te bewerkstelligen binnen een ouderenzorgorganisatie. Met succes!

Geschenk

Plotseling, misschien wel als gevolg van mijn gedrevenheid en enthousiasme, overkwam me een burn-out in 2013. Het leek wel een kostbaar cadeau, want het dwong me om belangrijke keuzes te maken voor mijn toekomst.
Ik nam bewust de tijd om naar mijn eigen disbalans en overlevingsmechanismen te kijken. Dit bracht me tot de kern van mijn gevoelens. Van daaruit kon ik de stap zetten om bewust te kiezen voor een leven dat me echt gelukkig en vrij maakt.
Sinds de start van mijn eigen praktijk in 2015 doe ik wat me echt gelukkig maakt. Het is de belangrijkste pijler in mijn leven geworden.

Opleidingen

Ik gebruik mijn eigen levensreis als een waardevolle bron van ervaring en heb deze aangevuld met verschillende trainingen en opleidingen. Enkele van de opleidingen die ik heb gevolgd, omvatten Verandermanagement, Communicatie en Marketing, Business Spiritualiteit, en Levensbronnencoach. Daarnaast heb ik diverse cursussen gevolgd op het gebied van massages.

Momenteel volg ik de 4 jarige post HBO-opleiding tot psychodynamisch therapeut. Hierdoor maak ik gebruik van de meest effectieve, moderne, complementaire therapievormen.

Werkplek

Voor individuele consulten ben je welkom in mijn prachtige praktijk bij Gezondheidscentrum Imstenrade in Parc Imstenrade 74 te Heerlen. Voor organisaties werk ik graag op locatie.